Termeni si conditii

Termeni si conditii

In aceasta sectiune sunt indicate conditiile in care PRODUCTON SRL permite utilizarea site-ului de catre potentialii vizitatori sau clienti.
Accesând si navigand pe acest site, acceptati conditiile de utilizare descrise în continuare.
1. Utilizatorul este de acord sa foloseasca serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru numai in scopuri legale. Utilizatorul se obliga:
a. sa nu modifice, distribuie, transmita, afiseze, publice, reproduca, acorde licente, creeze produse derivate, transfere sau vinda orice fel de informatie sau servicii obtinute de pe sau prin intermediul acestui site;
b. sa nu foloseasca si sa nu permita vreunui tert sa foloseasca informatiile si serviciile disponibile pe site-ul www.stradait.ro pentru a transmite sau a receptiona materiale care contravin dispozitiilor legale in vigoare sau au un continut obscen, abuziv, vulgar, defaimator, ofensator, amenintator, incalca orice drept de proprietate intelectuala sau afecteaza intimitatea altei persoane, indeamna la ura rasiala, etnica sau este in orice alt mod ofensator;
c. sa nu desfasoare activitatea de cracking sau hacking, sau a atacurilor de tipul "Denial of Service". Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor vor fi actionati in instanta, civil si penal.

2. Utilizatorul este de acord sa exonereze de raspundere si sa nu actioneze PRODUCTON SRL in justitie atat cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, rezultata din utilizarea serviciului sau a retelei de comunicatii a PRODUCTON SRL si a Internetului de catre Utilizator, cat si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite in vreun fel sau provocate direct de PRODUCTON SRL ca urmare a incalcarii sau ignorarii de catre Utilizator a acestor conditii.

3. Utilizatorul declara in mod expres ca intelege si este de acord cu urmatoarele afirmatii:
I. Utilizarea serviciilor si a informatiilor prezentate pe site-ul nostru se face pe propria raspundere. Serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru sunt furnizate pe principiul "asa cum sunt" sau "asa cum sunt disponibile". PRODUCTON SRL nu este responsabil pentru nici o pierdere suferita de catre Utilizator, directa sau indirecta, rezultata din sau legata in orice fel de folosirea sau gradul de performanta al serviciului, a acestui site web sau site-urilor web in legatura cu acesta.
II. PRODUCTON SRL nu ofera nici o garantie ca:
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru indeplinesc toate cerintele dumneavoastra
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru sunt furnizate neintrerupt, la timp, sigur sau fara erori
• orice eroare de program este corectata
• serviciile si informatiile prezentate pe site-ul nostru care sunt puse la dispozitia utilizatorilor sunt lipsite de virusi sau alte componente care ar putea dauna utilizatorilor si nu poate fi responsabil de vreo actiune pe baza respectivelor informatii sau a serviciilor.

In cazul in care preturile sau alte detalii referitoare la produse au fost afisate gresit, inclusiv din cauza faptului ca au fost introduse gresit in baza de date (e.g. in cazul existentei unui pret derizoriu, disproporţionat faţă de valoarea de piata a bunului), ne alocam dreptul de a anula livrarea respectivului produs si de a anunta clientul in cel mai scurt timp despre eroarea aparuta, daca livrarea nu s-a efectuat inca.

III. Orice material descarcat sau obtinut in alt fel prin utilizarea serviciilor si a informatiilor puse la dispozitie de catre PRODUCTON SRL se afla astfel la discretia si poate fi folosit doar pe riscul propriu al Utilizatorului. Utilizatorul este singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care sunt accesate serviciile si informatiile sau de alte pierderi de date ce pot rezulta din descarcarea oricaror materiale.

IV. Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de catre Utilizator de la PRODUCTON SRL prin intermediul serviciului, nu creaza o garantie care nu este stipulata expres in Conditiile de Prestare a serviciilor de telecomunicatii.

4. Utilizatorul ia la cunostinta ca PRODUCTON SRL nu ofera nici un fel de garantii privind securitatea informatiilor care trec prin reteaua sa de comunicatii si prin Internet.

5. Orice includere de link-uri spre alte site-uri sau retele este facuta numai pentru ajutorul Utilizatorului si nu implica in nici un fel raspunderea PRODUCTON SRL pentru materialul disponibil pe sau prin acele site-uri sau retele si nici vreo asociere cu operatorii lor. Utilizatorul acceseaza acele site-uri si le foloseste produsele si serviciile exclusiv pe propriul risc.

6. PRODUCTON SRL nu garanteaza ca serviciile sau materialele furnizate de terte surse sunt acceptabile si disponibile in orice zona a Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza alt continut sau servicii de pe site-uri ale unor terti, PRODUCTON SRL nu este responsabila pentru respectarea de catre Utilizator a legilor locale sau a altor acte normative in vigoare in acele tari.

7. Utilizatorul declara in mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca toate reprezentarile stilizate, toate logo-urile si simbolurile asociate si combinatii ale acestora cu oricare cuvant sau simbol grafic, folosite pe acest site, sunt marci inregistrate ale PRODUCTON SRL sau ale companiilor asociate si/sau afiliate si sunt protejate de legislatia in vigoare.

8. Prin accesarea acestui site sunteti de acord cu faptul ca PRODUCTON SRL are dreptul de a prelucra datele cu caracter personal ale dumnevoastra, dezvaluite ca urmare a folosirii serviciilor si a informatiilor afisate pe site-ul www.stradait.ro.

9. Modificari ale conditiilor - PRODUCTON SRL poate modifica prezentele conditii la anumite intervale de timp fara a anunta Utilizatorul. Astfel de modificari vor fi aduse la cunostinta Utilizatorului prin afisare pe site-ul www.stradait.ro. Modificarile facute astfel sunt socotite a fi acceptate de catre Utilizator daca acesta continua sa foloseasca serviciile si informatiile dupa afisarea lor pe site-ul web.

10. Jurisdictie. Prin accesarea acestui site, Utilizatorul accepta ca acest contract si orice disputa legata de el sunt guvernate si interpretate in concordanta cu legile Romaniei, iar Utilizatorul admite sa se supuna jurisdictiei exclusive a instantelor judecatoresti de pe teritoriul Romaniei. Daca Utilizatorul acceseaza acest site din afara Romaniei, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului in care se afla.

11. Confidentialitate. PRODUCTON SRL nu garanteaza ca folosirea de catre Utilizator a acestui site este confidentiala. PRODUCTON SRL nu este responsabil pentru nici o paguba pe care o sufera Utilizatorul sau alta persoana ca rezultat al confidentialitatii cu privire la folosirea de catre Utilizator a acestui site. Orice informatie pe care UTILIZATORUL o dezvaluie pe site poate sa nu fie in siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet. Terte parti au posibilitatea de a intercepta transmisiunile pe care le face Utilizatorul cand foloseste acest site web. Unele servicii pe care le acceseaza Utilizatorul pe acest site ii permit PRODUCTON SRL sa primeasca informatii cu caracter personal.

12. PRODUCTON SRL prelucreaza datele cu caracter personal conform notificarii ANSPDC.

PRODUCTON SRL colecteaza date cu caracter personal, pe paginile sale, numai cu acordul voluntar al utilizatorului sau al clientului, in urmatoarele scopuri:
- rezolvarea problemelor de orice natura referitoare la o comanda sau un contract, la serviciile sau produsele pe care acesta intentioneaza sa le achizitioneze/le-a achizitionat;
- pentru a asigura accesul acestuia la serviciile oferite;
- contactarea acestuia, la cererea sa voluntara;
- contactarea acestuia, in chestiuni de Relatii cu Clientii.
La solicitarea explicita a utilizatorului, www.stradait.ro se obliga sa rectifice, sa actualizeze, sa stearga si sa inceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, în mod gratuit, conform dispozitiilor legale in vigoare.
Informatiile publicate de utilizatori in link-ul "contact", sunt considerate neconfidentiale, lipsite de drepturi de proprietate si intra de drept in proprietatea www.stradait.ro  fara nicio obligatie de a acorda despagubiri, compensatii in bani sau de alta natura celor care le-au furnizat.
Politica de confidentialitate a PRODUCTON SRL se refera doar la datele furnizate voluntar de catre client sau utilizator exclusiv pe site. Producton nu raspunde pentru politica de confidentialitate practicata de catre oricare alt tert la care se poate ajunge prin legaturi, indiferent de natura acestora, in afara siteului.
Producton se obliga ca datele colectate ale Clientului/Utilizatorului sa fie folosite numai in conformitate cu scopurile declarate si sa nu faca publica, sa vanda, inchirieze, licentieze, transfere, etc. baza de date continand informatii referitoare la datele cu caracter personal sau special ale Clientului/Utilizatorului vreunui tert neimplicat in indeplinirea scopurilor declarate. Exceptie face situatia in care transferul/accesarea/vizualizarea/etc este ceruta de catre organele abilitate in cazurile prevazute de reglementarile in vigoare la data producerii evenimentului.
Producton garanteaza ca datele personale ale Clientului, colectate prin intermediului formularului de contact, vor fi folosite numai pana la solutionarea problemei comunicate de acesta, dupa care vor deveni date cu caracter exclusiv statistic. PRODUCTON SRL nu raspunde pentru defectiunile care pot periclita securitatea serverului pe care este gazduita baza de date care contine aceste date.
In temeiul Legii 677/2001 drepturile persoanei vizate in contextul prelucrarii datelor cu caracter personal sunt: dreptul de a fi informat, dreptul de acces la date; dreptul de interventie asupra datelor; dreptul de opozitie; dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale; dreptul de a se adresa justitiei.
Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor. Pentru exercitarea acestor drepturi, va puteti adresa la sediul central al PRODUCTON SRL cu o cerere scrisa, datata si semnata ce va fi inregistrata la registratura societatii.

În scopul funcționării programului "Magazin de încredere" după cumpărăturile efectuate pe acest site, adresa de e-mail și numele produsului cumpărat vor fi transmise către compari.ro (Compari.ro fiind în proprietatea Naspers OCS Hungary Kft. Ungaria, 1074 Budapesta, strada Rákóczi nr. 70-72., Cod fiscal: 24868291-2-42, CUI: 01-09-186759). Scopul transmiterii datelor este cererea feedback-ului clienților și afișarea opiniilor lor pe site. Datele transmise astfel sunt tratate de către Naspers OCS Hungary Kft. conform politicii de gestiune și protejare a datelor www.compari.ro."

Modalitati de plata

Plata in numerar

Plata cu numerar se face in lei, integral, la livrare sau la ridicarea produselor de la unul din sediile Producton. Valoarea produselor este cea din momentul confirmarii telefonice a comenzii. In cazul livrarii produselor de catre curieri, plata se va face catre comisionarul care efectueaza livrarea.

Pentru plata in numerar, nu se percepe taxa de ramburs.

Plata cu cardul online

Puteti efectua plata online cu cardul personal sau al firmei dumneavoastra, in conditii de siguranta deplina. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron), MASTERCARD si Maestro.

Nu este perceput nici un comision suplimentar pentru tranzactii.

Pentru asigurarea securitatii tranzactiilor, Producton.ro foloseste ePayment prin PayU.

Pentru finalizarea corecta a tranzactiei, trebuie sa furnizati codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe fata cardului, fara spatii), data de expirare si ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscriptionate pe banda cu semnatura dumeaneavoastra (in functie de card, pot lipsi).
Indiferent de valuta pe care o aveti in cont, tranzactiile se fac in lei, la cursul de schimb al bancii dumneavoastra.
Procesarea datelor de card se face in mod exclusiv pe serverele ePayment.
Producton.ro nu solicita si nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul dumneavoastra.

Plata cu cardul in Rate

Aveti posibilitatea sa achizitionati produse si cu plata in rate. Serviciul este oferit de PayU.

- BRD Finance: Trebuie sa aveti un card de credit BRD Finance de la BRD. Se pot selecta 1, 3 sau 6 cu 0% dobanda.

Star BT: Trebuie sa aveti un card de credit Star BT de la Banca Transilvania. Se pot selecta de la 2 la 6 rate cu 0% dobanda.

- Card Avantaj: Trebuie sa aveti un card de credit Card Avantaj de la Credit Europe Bank. Se pot selecta de la 1 la 6 rate cu 0% dobanda.

In cosul de cumparaturi, la “Alege una din modalitatile de plata” se selecteaza modalitatea de plata dorita. Dupa apasarea butonului “Trimite Comanda” vei fi redirectat catre platforma PayU, unde in mai multi pasi se vor introduce datete cardului si se va putea selecta si numarul de rate.

Ordin de plata

Plata prin Ordin de plata se face doar in baza facturii proforme emise de Producton, in urma confirmarii telefonice a comenzii cu un consultant de vanzari.

 

Livarea produselor

Produsele comandate se livreaza in toata tara, utilizand modalitatea si termenul de livrare alese de dumneavoastra la efectuarea comenzii. Produsele se afla in ambalajul original, sigilat, al producatorului si sunt asigurate pe tot parcursul transportului, pana la livrare.

Livrari in Bucuresti
In Bucuresti, livrarile se pot face si prin curier.  Livrarea este GRATUITA in BUCURESTI pentru comenzi mai mari de 100 ron tva inclus. Pentru comenzi mai mici de 100 ron tva inclus, taxa de trasport este de 10 ron tva inclus.

Livrari in afara Bucurestiului
In afara Bucurestiului, livrarile se fac prin una din firmele de curierat rapid. Livrarea este GRATUITA pentru comenzi mai mari de 250 ron tva inclus. Pentru comenzi mai mici de 250 ron tva inclus, taxa de transport este de 25 ron tva inclus.

 

Info Stoc

In lista de produse a fiecarei categorii sau in pagina fiecarui produs sunt afisate informatii privind stocurile disponibile.

In stoc: Produsele se afla in stocul propriu sau in stocul furniorilor locali la inceputul zilei curente. Timpul mediu de livrare este de 24-48 de ore, dar functie de adresa clientului si rutele de livrare ale curierilor poate ajunge la 72 de ore.
La fiecare cerere comanda din partea unui client se confirma de catre Call Center disponibilitatea si timpul de livrare al comenzilor. O comanda va fi considerata ferma numai dupa confirmarea de catre Call Center.
Avand in vedere diversitatea portofoliului de produse si actualizarile periodice de stocuri este posibil ca un produs marcat cu “In Stoc” sa nu mai fie disponibil pentru vanzare, iar actualizarea informatiei pe site sa se produca in urmatoarea zi lucratoare.

La comanda: Produsele nu se afla in stoc propriu si nu se afla in mod regulat in stocul furnizorilor nostri. ( sunt produse care se vand ocazional sau nu se mai produc).
Verificarea disponibilitatii produsului si a termenului de livrare se face doar la solicitarea unui client.
La fiecare cerere comanda din partea unui client se confirma de catre Call Center disponibilitatea si timpul de livrare al comenzilor. O comanda va fi considerata ferma numai dupa confirmarea de catre Call Center.

-          Politica de garantie si retur

1. Returnarea in primele 14 zile

Daca sunteti un Client persoana fizica, ati primit produsele printr-un curier si v-ati razgandit – le puteti returna in termen de maxim 14 zile lucratoare, fara necesitatea prezentarii unui motiv anume si fara nici un fel de penalitati, conform legii.

Ce trebuie sa stiti, astfel incat lucrurile sa se rezolve foarte repede:
- Produsului returnat trebuie sa fie in buna stare, nedeteriorat (in ambalajul original si cu etichetele intacte);
- Produsul returnat trebuie sa fie insotit de factura, certificat de garantie si toate accesoriile cu care a fost cumparat;
- Costul de transport pentru returnarea produselor il suportati dumneavoastra sau le aduceti direct la sediul nostru.

Nu se pot returna urmatoarele categorii de produse:
- Produse fara ambalajul original si complet, asa cum a fost livrat (pachet complet, incluzand si suportii de polistiren sau carton care au rolul de protejare al produsului);
- Produse care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi sau care nu respecta termenii de garantie;
- Produse care nu respecta termenii certificatului de garantie;
- Software, licente desigilate (Sisteme de operare, aplicatii, antivirusi etc.), jocuri desigilate, extensii de garantie desigilate; licente electronice (software/aplicatii PC, Android etc.) - odata transmise electronic, nu se pot returna;
- Sisteme PC, laptopuri, ultrabookuri, servere cu sisteme de operare preinstalate, care au suferit modificari la sistemele de operare iar acestea nu se pot aduce la starea initiala (reinstalarea unor alte sisteme de operare, coruperea acestora din pricina utilizatorului);
- Telefoane mobile, smartphone-uri, tablete, sisteme de navigatie, mp3/4 playere, cd/dvd auto cu sistemele de operare schimbate fata de cele din fabrica (rootarea dispozitivelor - acest lucru contravine conditiilor de garantie ale producatorilor);
- Consumabile desigilate (cartuse, tonere, riboane etc.);
- Imprimante/multifunctionale/aparate de fax care au cartusele/tonerele desigilate;
- Servere sau accesorii pentru acestea;
- Produse aduse pe comenzi speciale;
- Produse susceptibile a se deteriora sau expira rapid;
- Produse sigilate care nu pot fi returnate din motive de protectie a sanatatii sau din motive de igiena si care au fost desigilate de cumparator;
- Produse identice desigilate in cazul achizitionarii mai multor bucati (in acest caz se accepta o singura bucata desigilata);
- Produse primite cadou la alte produse doar cu conditia unei noi achizitii;
- Produse consumabile, care prin natura lor, odata desigilate nu pot fi revandute sub nici o forma.

Produsele care prezinta defectiuni sau vicii de fabricatie (nu defecte cauzate de utilizator, care contravin termenilor de garantie) in termen de 48 de ore de la receptie vor fi inlocuite (fara alte costuri - in limita stocului disponibil si cu conditia ca produsul sa fie pachet complet exact ca in momentul ridicarii sau livrarii) cu conditia notificarii in scris la adresa de e-mail de mai jos. In cazul in care nu se respecta conditiile de returnare, produsul va intra in regim normal de garantie.

Cum sa procedati:
- Verificati ca va incadrati in conditiile de mai sus;
- Anuntati intentia de a returna produsul telefonic catre numarul afisat pe site sau in scris catre adresa de email: sesizari@stradait.ro;
- Trimiteti in scris la adresa de email de unde ati primit confirmarea comenzii Banca si Contul dvs IBAN in care doriti returnarea banilor;
 - Expediati produsul la sediul nostru sau il aduceti personal (daca doriti mai multe informatii sunati la numarul afisat in site si va vom da toate detaliile necesare);
- Odata primit produsul dumneavoastra - vom verifica integritatea lui si documentele de insotire specificate mai sus;
- In cazul in care totul este corect va anuntam si din acel moment veti primi banii inapoi in termen de maxim 30 de zile;
- In cazul in care ambalajul este deteriorat sau produsul este desigilat sau utilizat – nu vom putea accepta returnarea lui conform perioadei de gratie de 14 zile. Va vom anunta si veti putea veni sa ridicati produsul personal de la sediul nostru sau il vom trimite noi la dumneavoastra daca veti plati transportul necesar livrarii.
 

2. Politica de conformitate la livrare

Toate produsele comercializate de noi beneficiaza de conditii de garantie conforme legislatiei in vigoare. Produsele sunt noi, in ambalajele originale si provin din surse autorizate de fiecare producator in parte.

Cand primiti produsele comandate – va rugam sa verificati:
- Conformitatea produsului primit cu cel comandat;
- Certificatul de Garantie, cu toate detaliile referitoare la service-urile autorizate care asigura reparatiile pe durata termenului de garantie, va fi primit pe adresa de email comunicata de dumneavostra la momentul comenzii.

Daca ati verificat si constatati o neconformitatea la livrare a produsului trebuie sa o anuntati in maxim 48 de ore de la livrare la numarul de telefon afisat pe site (Call Center) sau pe email la adresa: sesizari@stradait.ro.
Vom rezolva problema de neconformitate anuntata in primele 48 de ore exclusiv pe cheltuiala noastra (costuri de transport, logistice, inlocuirea produsului). Singura conditie este ca dumneavoastra sa returnati produsele in exact aceesi stare in care a fost receptionat.
In cazul in care nu primiti Certificatului de Garantie, va rugam sa ne semnalati. Este posibil sa apara erori la transimterea acestuia prin email.


3. Politica de Garantie

Toate produsele pe care le vindem au conditii de garantie conforme cu legislatia in vigoare.  Garantia produselor noastre o asiguram direct sau prin intermediul service-urilor autorizate de producatori.

Cum stiti cui sa va adresati?
Simplu – cititi in Certificatul de Garantie!
Daca este specificat un service autorizat de producator – atunci lui trebuie sa va adresati, daca nu – inseamna ca vom rezolva noi direct problema dumneavoastra.

Cum sa procedati daca se defecteaza produsul cumparat:
- Verificati daca produsul este in perioada de garantie, pe baza Certificatului;
- Daca produsul este in perioada de garantie, aflati din Certificat unde trebuie trimis/dus produsul:  la service-ul autorizat sau la sediul nostru, dupa caz;
- Ca sa va putem repara produsul – trebuie neaparat sa primim impreuna cu el:
Certificatul de Garantie
• copie dupa Factura de achizitie
• pentru tonere sau cartuse – o foaie de test, mostra, daca a putut fi tiparita
- Daca este un produs cu garantie la sediul nostru:
      • Vom face expertiza tehnica a defectului semnalat si daca defectiunea este acoperita de garantie, Clientul va primi inapoi un alt produs:
              o    acelasi model, daca este inca un produs care se comercializeaza, sau
              o    un produs mai ieftin, cu acceptul Clientului, sau
              o    un produs mai scump, cu plata diferentei de bani.
      In acest caz va vom deconta si costul transportului catre service al produsului si costul de retur inapoi la dumneavoastra.
      • Daca insa, din expertiza tehnica, va rezulta ca nefunctionalitatea se datoreaza utilizarii defectuoase, va vom anunta telefonic sau pe email de rezultat si apoi va vom returna produsul, fara sa mai platim noi  costurile de transport.
In urma unei discutii directe, veti putea in acest caz solicita o remediere a defectiunii contra cost.
 
Important:  interventia directa asupra produsului sau  in alte service-uri decat cele din Certificatul de Garantie duce imediat la pierderea garantiei produsului.

Partener autorizat: